miercuri, 20 martie 2013

O zi însorită de primăvară, cel mai bun medicament pentru suflet

Până nu demult eram doar cu gândul la zile senine, acum suntem de-a dreptul în mijlocul unui fabulos început de primăvară. Chiar dacă iarna ne-a pătruns până în oase, ne-a făcut să ne simţim bolnăvicioşi, supăraţi, îngânduraţi, primăvara, cu certitudine, e cu totul altfel. Sunt convinsă că niciun medicament nu e atât de puternic ca o zi însorită de primăvară.
Ador anotimpul acesta… Cum apar câteva raze aurii, dau fuga afară şi rătăcesc pe străzi... e o plăcere să te plimbi, mereu şi mereu.
Am impresia că şi ritmul ploii este altul primăvara… Plouă frumos... şi nu mă deranjează deloc. După ce am privit "Love Rain", văd ploaia diferit de cum o vedeam până acum... e un sentiment unic.
"Adierea unei seri de primăvară, stând pe bancă lângă persoana dragă, pe care primele zile de primăvară au adus-o în viaţa ta"- e tabloul perfect pentru mine, acompaniat de liniştea divină a serii.
O zi de primăvară deschide multe uşi ale sufletului şi multe gânduri bune. Şi, după cum spunea şi Octavian Paler „existăm nu pentru a pălăvrăgi despre absurditatea lumii, ci pentru a ne da o justificare. Şi uneori e de ajuns duioşia unui cer de primăvară ca să ne reamintească acest lucru”. Trebuie doar să privim în jurul nostru cu seninătatea cu care primăvara încearcă să ne învăluie.
Pentru a ne simţi fericiţi şi pentru a avea un motiv să zâmbim nu trebuie decât să purtăm în suflet frumuseţea unei zile de primăvară.
Erica Latipova
Universitatea de Stat „Alecu Russo” Bălţi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu