duminică, 16 decembrie 2012

Proiectul „Tineri jurnalişti fără frontiere”, la final

În perioada mai - decembrie 2012 au văzut lumina tiparului şase numere din Revista "Tineri jurnalişti, fără frontiere", editată de Asociaţia "Floare albastră", în spaţiul proiectului cu acelaşi nume – ce a fost finanţat de Primăria Botoşani şi cofinanţat de asociaţia botoşăneană.
Proiectul a fost iniţiat de Asociaţia "Floare albastră" (preşedinte Carmen Moraru), în parteneriat cu Asociaţia Internaţională a Business-ului Mic şi Mijlociu „Small Euro Business” (preşedinte Andrei Balînschi).
În revistă au fost publicate creaţii semnate de 15 adolescenţi din Botoşani şi din Bălţi, editorii coordonatori ai publicaţiei fiind Carmen Moraru (Botoşani - România) şi Maria Popa (Bălţi – Republica Moldova). În revista ce va exista pe mai departe pe Internet, (pe acest blog, ce perpetuează titlul şi tematica revistei) se regăsesc în melanj cu creaţiile tinerilor interviuri scrise de editori - la întrebări neconvenţionale răspunzând botoşănenii Elena Agachi, Dumitru Ivan, Adriana Jurma, Gheorghe Ciobanu, Simion Munteanu, Andrei Balînschi – profesor la Universitatea „Alecu Russo” Bălţi, precum şi alte personalităţi din Republica Moldova.
Revista a beneficiat de o lansare la Botoşani pe 1 iulie, în simultan cu spectacolul susţinut tot  într-un proiect transfrontalier („Virtuozi nevăzători, reuniţi în lumea folclorului autentic), în care au evoluat pe Pietonalul Unirii artişti nevăzători din Botoşani şi din Bălţi.
La Bălţi, au fost două lansări, la Biblioteca „Eugen Coşeriu” şi la Universitatea „Alecu Russo” Bălţi. Publicaţia a beneficiat de numeroase referinţe ce se regăsesc în link-urile de mai jos, ea fiind postată în format PDF şi pe site-ul Bibliotecii Universităţii „Alecu Russo” Bălţi:
Pe 15 decembrie 2012 a prins viaţă evenimentul de final al proiectului, găzduit de Clubul Filialei Nevăzătorilor Botoşani. La el au participat o parte dintre tinerii care scriu din luna mai în revista "Tineri jurnalişti fără frontiere" (care au reuşit să înfrunte vremea rea!), precum şi câţiva dintre botoşănenii ce au fost intervievaţi în ultimele luni. Invitaţii au primit reviste, un calendar cu imagini din Botoşani, cărţi despre jurnalism, totul terminându-se cu o felie de tort şi o cupă de şampanie.  
Într-o atmosferă destinsă, s-a discutat despre jurnalism şi lumea blogurilor, o temă viu disputată fiind cea a voluntariatului.
Carmen MORARU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu